documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Compostmeesters

Compostmeesters zijn vrijwilligers die door Vlaco worden opgeleid tot specialisten in het thuiscomposteren en in het voorkomen van organisch afval. Lebbeke telt 3 compostmeesters. Op de vaste demoplaats composteren en op de markten kan je bij hen terecht voor een deskundige uitleg over composteren. Je kan hen ook contacteren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vindt alle informatie op hun website: www.lebbeeksecompost.be.

Ook op www.vlaco.be vind je heel wat informatie over compost, afvalarm tuinieren, opzetten compostbak, .... Deze website bevat eveneens een levendig discussieforum. Al je vragen en ervaringen over thuiscomposteren en compostgebruik krijgen er een antwoord of reactie.

Compostvat
Een compostvat is 95 cm hoog en is onderaan 80 cm breed. De geperforeerde bodemplaat, de donkere kleur van het vat, de bijgeleverde beluchtingsstok... het hele concept is erop gericht om met een minimum aan inspanning compost van goede kwaliteit te bekomen.
Het compostvat laat bezitters van een kleine tuin (2 à 300 m²) toe om keukenafval en beperkte hoeveelheden tuinafval te verwerken tot compost. 
U kan een compostvat bekomen bij de compostmeester en dit elke zaterdag van 10u tot 12u op de demoplaats composteren, Flor Hofmanslaan - achter het Kasteel van Lebbeke. Elk compostvat kost 25 EUR.

Compostmeesters gezocht!

Hebt u interesse voor de tuin of de natuur en wil u een beetje van uw vrije tijd spenderen binnen de gemeentelijke werking van de compostmeesters, dan bent u welkom om onze ploeg te versterken. Kennis van composteren is niet noodzakelijk.

Voor inlichtingen en afspraken kan u contact opnemen met onze gemeentelijke milieudienst, 052/46 82 47 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.