documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Subsidies

Elk jaar krijgen de erkende Lebbeekse jeugdverenigingen een financieel duwtje in de rug. Dit kan door vóór 30 november van elk jaar een subsidiedossier op te stellen en in te dienen bij de jeugddienst. Het gemeentebestuur heeft een door de gemeenteraad goedgekeurd subsidiereglement waarin de erkenningsvoorwaarden voor een vereniging en de subsidieposten (acties waarvoor je subsidies kan krijgen) bondig uitgelegd worden.

Momenteel wordt het huidige subsidiereglement herbekeken.

Hoe en wanneer wordt je als vereniging erkend?

Enkele belangrijke voorwaarden:

• kwaliteitsverbetering van het samenleven van jongeren tot 26 jaar in Lebbeke nastreven;
• jeugdinitiatieven aanbieden die inspelen op de vrije tijd van kinderen en jongeren;
• elk werkjaar volgens de vooropgestelde procedures een subsidiedossier indienen bij de jeugddienst.

Om je vereniging te erkennen richt je een aanvraag naar het College van burgemeester en schepenen (CBS), Flor Hofmanslaan 1, 9280 Lebbeke. Je stelt je vereniging hierin voor en toont aan dat je aan de bovenstaande voorwaarden voldoet.

Erkend… en nu?

Jaarlijks dient elke door het CBS erkende jeugdvereniging voor 30 november een subsidiedossier in. Dit dossier geeft een overzicht van de algemene werking van het initiatief en de kosten die hieraan verbonden zijn. De dossiers worden ter hand genomen door een bekwame subsidiecommissie. Vervolgens komt de berekening op de jeugdraad, daarna op het CBS en de gemeenteraad ter goedkeuring. De subsidies worden uiteindelijk uitbetaald ten laatste 30 dagen na de goedkeuring ervan in de gemeenteraad.

PDFReglement betreffende de betoelaging van verenigingen uit de jeugdsector

PDFSubsidieformulier jeugdwerk '17-'18
PDFSubsidieformulier vakantiespeelpleinwerking '17-'18

Kampvervoer

Tenten gehuurd, maar geen idee hoe je die ter plaatste kunt krijgen? Ook hier biedt de technische dienst een oplossing! Vul opnieuw het aanvraagformulier (PDFAanvraagformulier werken voor derden) in, mail het door of vul het in via het e-loket en maak zo de nodige afspraken. Voor erkende jeugdverenigingen is er zelfs een aangepast tarief:
"12 bis. Voor erkende jeugd-, cultuur- en sportverenigingen zal voor het vervoer, met inbegrip van de bestuurder niet de kostprijs van 55,00 euro/uur worden aangerekend doch wel 0,60 euro per afgelegde kilometer".

Ongedierte aanpakken

Last van hardnekkig ongedierte? Mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en afspreken maar! De rattenvanger is jullie graag van dienst. 

Onderhoud speelpleintjes

Iets te wild geschommeld? Of niet zeker of de wip nog wel veilig staat? Contacteer gerust de jeugddienst, mocht er iets kapot zijn, geven zij dit door aan de verantwoordelijke dienst of zorgen zij voor de oplossing van het probleem.