Homo Economicus - 10+

Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Hebben wij Fortnite echt nodig?


Fabrieksarbeiders. Twee olijke figuren bemannen een fabrieksband, die nooit of te nimmer mag stilvallen.


Het zijn zij,


Het zijn wij,


De universele, economische, rationele werkende mens.


De 'Homo Economicus'.


In zijn habitat zien we hem doen wat hij altijd doet, werken om den brode. Goedgehumeurd en trots. Hij is sterk, Hij is efficiënt, Hij is rationeel, Hij is… … bijna gelukkig!


Maar dan begint de band steeds sneller te draaien! Hij kan niet meer volgen. Wat nu?!


In deze absurd-komische muziektheatervoorstelling wil Speelman haar jonge publiek aan het denken zetten. Zijn wij allemaal een Homo Economicus, en zou het erg zijn om er één te zijn? Net zoals in eerdere voorstellingen wil Speelman met 'Homo Economicus' een dialoog openen, de deur openzetten tot discussie. Hoe zit onze samenleving in elkaar, wat is consumptie, is dat goed of slecht? Produceren, is dat altijd productief? Kan je te productief zijn? Meer plus meer, kan dat ook minder zijn, of andersom? En als het minder is, blijven we dan achter? Door middel van een fabrieksband die fungeert als ritmische klankinstallatie en ondersteund door magische, live getriggerde videobeelden symboliseert Speelman een systeem dat aan een hels tempo steeds sneller draait, en probeert zo, de juiste vragen te stellen.



Terwijl de werkmannen het evolutieverhaal, van big bang tot homo sapiens, heropstarten, beginnen ze te discussiëren. En volgt de vraag: 'Hebben we dat wel nodig?' (...) Dat er stevige meningsverschillen zijn in de zaal - tussen oud(ers) en jong(eren), maar ook tussen de jongeren onderling, wordt alsmaar duidelijker. Toch raakt iedereen er uiteindelijk wel van doordrongen hoe relatief en vooral, discutabel bezittingen wel zijn, net als onze verlangens en manieren van leven. Dat zo'n indringend filosofisch/ethisch inzicht met zoveel lichtheid overgebracht raakt, is verrassend, en een zoveelste bewijs van hoe sterk het kindertheater is uitgegroeid. Kindertheater is onmisbaar, jawel. (Mia Vaerman – Pzazz)


Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00

Waar

Inschrijven

E-mail
elien.deroo@lebbeke.be
Bel naar
052%2046%2082%2075

Contact

E-mail
elien.deroo@lebbeke.be
tel.
052%2046%2082%2075

Organisatie

CC De Biekorf

Filter op categorie