documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Tournée Pédale gaat voor minder fijn stof en meer gezonde lucht

tournée PédaleLaat je wagen aan de kant van 6 mei tot 26 mei 2019

Met Tournée Pédale dagen we je uit om je wagen gedurende drie weken zo weinig mogelijk te gebruiken. Laat dus de auto even aan de kant staan, en spring in plaats daarvan op de fiets, ga te voet, neem het openbaar vervoer of doe aan autodelen of carpoolen. Je gezondheid, je portemonnee én de luchtkwaliteit gaan erop vooruit!

Wat? Drie weken zonder auto?
Relax, zo erg is dat niet.

Hoe handig je auto soms ook is, geef toe dat autogebruik ook nadelen heeft. Propere lucht speelt een belangrijke rol, maar daarnaast is ook beweging van essentieel belang om de gezondheid van je lichaam en geest te garanderen.

Doe mee!
Laat dus de auto even aan de kant staan, en spring in plaats daarvan op de fiets. Je draagt bij tot gezondere lucht, je geeft je lichaam de beweging die het nodig heeft, én gezien jij zelf de energiebron bent, is brandstof voor je fiets helemaal gratis. Ook autodelen, carpoolen, het openbaar vervoer gebruiken of gewoon te voet gaan zijn prima alternatieven voor de wagen.

We willen met Tournée Pédale met zo veel mogelijk mensen samen ten strijde tegen ongezonde lucht in Oost-Vlaanderen.

Schrijf je dus vlug in op www.tourneepedale.be en geniet van je autovrije weken!

Als deelnemer maak je bovendien kans om mooie prijzen te winnen.

Tournée Pédale is een campagne van beweging.net Oost-Vlaanderen in samenwerking met CM, Familiehulp, Provincie Oost-Vlaanderen, AVS, TV Oost en vdk bank.

Infoavond autodelen

Infoavond autodelenAutodelen zit in de lift, zo ook in Lebbeke. Overweeg je om in een autodeelproject te stappen of om zelf een autodeelproject op te starten? Dan is de infoavond over autodelen op 2 april om 20u in de terraszaal van CC De Biekorf zeker iets voor jou.

Dimitry D'Hondt (autodeelpionier uit Lebbeke) komt tijdens deze infoavond vertellen wat autodelen is, hoe het werkt en welke systemen er bestaan. Ook zal Dimitry zijn eigen ervaringen met autodelen toelichten.

De infoavond is volledig gratis en vooraf inschrijven is niet nodig.

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 052/46 82 51.

Omnipas 65+

Neem je regelmatig de bus of tram? Dan is de Omnipas 65+ zeker iets voor jou.

Voor slechts 53 euro heb je een abonnement voor een heel jaar. Een dagje uit met de kleinkinderen? Gaan lunchen met vrienden? Of een uitstapje aan zee? De chauffeurs van De Lijn brengen je met plezieroveral naartoe. Vlakbij huis of wat verder weg.

Met je Omnipas 65+ reis je overal in Vlaanderen onbeperkt met elke bus en tram van De Lijn *.

Sinds kort staat de Ominpas 65+ jaarabonnement op een MOBIB-kaart (een stevige, kleine kaart met computerchip). Iedere keer u op- of overstapt dient u deze kaart even voor de blauwe cirkel onderaan de MOBIB-scanner te houden om uw reis te registreren. Voor de aanmaak van deze kaart betaalt u 5 euro per vijf jaar.

Op de website van De Lijn kan u nagaan of u van een korting kan genieten en vindt u meer info en het aanvraagformulier voor de Omnipas 65+ en bijhorende MOBIB-kaart.

Als u minder dan 17 keer per jaar de bus of tram van De Lijn neemt, dan zijn een Lijnkaart, m-ticket, m-card, sms-ticket of biljet voordeliger.

*Uitgezonderd de Limburgse snellijnen, in geval van evenementenvervoer en met het openbaar vervoer van de MIVB (Brussel) en de TEC (Wallonië).