documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Trage wegenkaart

trage wegenkaartRegelmatig krijgen we bij het gemeentebestuur de vraag waar mensen een kaart kunnen raadplegen van alle trage wegen in Lebbeke. Tot nu toe moesten we antwoorden dat de gemeente zo geen kaart had, maar met het geoloket trage wegen is dat probleem definitief van de baan.

Dit nieuwe geoloket is opgezet als Trage Wegenkaart voor Lebbeke. Je kan hierin zelf een route uitstippelen langs Lebbeekse trage wegen. Omdat je ook steeds langs straten met autoverkeer moet, zijn deze ook in het loket opgenomen.

De straten en trage wegen zijn ingedeeld in een aantal categorieën.
Straten: straten, straten met fietspad, rustige straten, doodlopende straten.
Trage wegen: landbouwweg, landbouwweg met harde of halfharde strook, fietsverbinding, wandel/fietsweg en natuurpad.

De bestaande gemeentelijke fiets- en wandelroutes, en een aantal gelegenheidswandelingen zijn ook te raadplegen. Je kan deze selecteren in de toolbox. Om de kaart aantrekkelijk te maken zullen er in de toekomst toeristische trekpleisters aan worden toegevoegd: monumenten, standbeelden, bezienswaardigheden en dergelijke. De basiskaart is samengesteld uit allerlei beschikbare datalagen.

Het geoloket gebruiken werkt heel intuïtief:
Met de navigatietools (in- en uitzoomen, pannen, vorig en volgend kaartbeeld, ...) kan je vlot doorheen de kaart bewegen.
In de toolbox kan je zoeken op adres, de legende bekijken en de routes en trekpleisters bevragen.

Op de wegenkaart die je jaarlijks in je bus vindt, staan trouwens sinds 2018 ook alle trage wegen.