documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Natuurpunt organiseert: wandelhappening Beneden-Dender.

NatuurpuntOp zondag 5 mei worden 6 nieuwe wandelroutes in het natuurlandschap Beneden-Dender geopend. Wandel mee en ontdek!

Natuurlandschap Beneden-Dender

Niet zo ver van waar je woont, ligt het vroegere natuurlijke overstromingsgebied van de Dender. Vanuit Denderbelle, Gijzegem, Herdersem, Mespelare en Wieze vertrekken bewegwijzerde wandelingen. Onderweg ontdek je prachtige zichten op het meersenlandschap en zie je oude Denderarmen vanuit verschillende hoeken. Een open ruimte waar het elk seizoen genieten is van een gevarieerd landschap via de vele buurtwegen. Typisch aan Beneden-Dender zijn de vele hagen, knotwilgen, bomenrijen en levendige sloten. De afgelopen jaren zijn grote delen er met mooi resultaat beheerd door Natuurpunt. Er zijn met steun van de verschillende gemeentes een groot aantal nieuwe poelen gegraven als broedplaats voor amfibieën en ander waterleven.

Van markt tot markt

Vanaf 5 mei kan je langs de Dender van de Grote Markt van Aalst wandelen tot de Grote Markt van Dendermonde, en omgekeerd! Enkele richting betekent dit 15 kilometer struinen door het wijdse landschap.

WandelhappeningBellebroek mist weilanden met koeien 25082007

Op 5 mei kan je 6 nieuwe wandelroutes komen ontdekken.

Vertrek doorlopend tussen 14u en 18u aan Vrije School Herdersem, Alfons De Cockstraat 10 in Herdersem. De wandelingen duren ongeveer 2 uur.

Draag wandelschoenen of laarzen en vergeet je verrekijker en fototoestel niet. Gezinnen met kinderen zijn zeker welkom! Elke deelnemer wordt getrakteerd een lokaal biertje of frisdrank en een pannenkoek en ontvangt een gratis wandelbrochure met kaarten van alle routes.

Alles is helemaal gratis, vooraf inschrijven is niet nodig.
Bij deze ook een warme oproep om met de fiets naar het startpunt van de wandelingen te komen.

Voor meer info kan je terecht bij Magda De Wolf van Natuurpunt op 0473/72 55 49 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..