documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Groepsaankoop elektrische auto’s

Tot 26% korting op aankoop elektrische wagens!
U wil voordelig en ecologisch rijden met de wagen van de toekomst?
Grijp dan nu uw kans! Vzw BEA organiseert i.s.m. Zero Emission Solutions een groepsaankoop elektrische wagens, meer bepaald de Renault Zoë en Kangoo-e.

Dankzij de bedongen korting, samen met de Vlaamse premie, boekt u een totaal voordeel van maar liefst 26 % (afhankelijk van het model).

Bovendien is een elektrische wagen ook nog goedkoper in gebruik. Meer info en inschrijven via www.energiegroepsaankoop.be/elekwagens

Inschrijven kan tot en met 31 december 2017.

Identificatie en registratie katten

Vanaf 1 november 2017 moeten alle katten geïdentificeerd (gechipt) en geregistreerd zijn. Dit betekent dat alle katten dan, voor de leeftijd van 12 weken en in elk geval voor verhandeling, geïdentificeerd zijn en geregistreerd moeten worden in de centrale databank CatID.

Onder verhandelen wordt ook het 'gratis weggeven' verstaan.
Opgelet: Bij verhandelen is ook verplichte sterilisatie / castratie verplicht.

Wat met mijn kat?
Als je kat op 1 november ouder is dan 12 weken, moet ze wettelijk gezien niet geïdentificeerd en geregistreerd zijn. Voor het dier en voor jou, is het natuurlijk beter als ze wel gechipt en geregistreerd is. Als ze verloren zou lopen, wordt ze sneller terug herenigd met jou.

Mijn kat is al geregistreerd. Moet dit nu opnieuw?
Nee, als je kat al geregistreerd was, hoef je ze niet opnieuw in CatID te registreren.

Gratis leren knotten?

knotcursus 1 c RLSDVind je ze ook zo mooi, de vele knotbomen langs onze graslanden en akkers? Om ze gezond te houden, moeten de steeds zwaarder wordende takken van deze oudjes regelmatig teruggezet worden. Vaak knelt daar het schoentje, want niet iedereen heeft de tijd, het materiaal of de nodige ervaring om bomen te knotten. Daarom organiseert Regionaal Landschap Schelde-Durme (RLSD) in al haar aangesloten gemeenten knotcursussen. Wie dat wil, kan na deelname het houtzoekersteam van RLSD versterken. Dan krijg je knotopdrachten in jouw buurt en ben je verzekerd tijdens je inspanningen. Het brandhout krijg je gratis mee naar huis. Inwoners van Lebbeke kunnen gratis deelnemen aan de houtzoekerscursus op zaterdag 16 december 2017 in Dendermonde. Er is geen voorkennis vereist, maar de cursus is zo doorspekt met praktische weetjes dat ook kenners er veel van opsteken. Er is zowel een theoretisch (9 tot 13 uur) als een praktijkgericht luik (13.30 uur tot 16 uur). Heb je een kettingzaag en/of veiligheidskledij, breng die dan zeker mee. ’s Middags worden er broodjes en drankjes voorzien.

Inschrijven kan tot 1 december via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 052/33 89 10 (meer info volgt na inschrijving).

Info: www.rlsd.be (wat > planten & dieren > knotbomen & houtzoekers).

Inkijken en procedure aanpassen van jachtplannen

Sinds de publicatie op 20/07/2017 van de jachtplannen op Geopunt – Informatie Vlaanderen krijgen de gemeenten, het agentschap Natuur en Bos (ANB) en de Cel Jacht bij de gouverneur verscheidene vragen tot aanpassing ervan.

Afbakening jachtgebied in jachtplannen
Wie wil jagen in Vlaanderen, moet een plan van zijn jachtgebied neerleggen bij de diensten van de gouverneur. 
Het jachtplan geeft weer op welke percelen de jager over het jachtrecht beschikt. In dat plan staat door groene inkleuring aangegeven welke percelen mogen worden bejaagd en door rode uitkleuring welke niet. Het Jachtadministratiebesluit van 25 april 2014 regelt de verwerking van de jachtplannen.

De indiener van een jachtplan mag in zijn plan enkel gronden of percelen opnemen waarvoor de eigenaar zijn akkoord heeft gegeven.
De wetgeving liet tot 30/06/2015 echter toe dat percelen kleiner dan 1 ha (hectare) niet werden uitgekleurd en mondelinge overeenkomsten werden toegelaten.
Vandaar dat het gebeurt dat er vandaag in een jachtplan nog percelen kunnen zijn opgenomen waarvoor geen toestemming is gegeven.

Let wel op: niet op alle percelen jaagt men met het geweer. Vaak gebruikt men hiervoor vangkooien, buidels en fretten of roofvogels.

Zoek op Geopunt of je eigendom in een jachtplan is opgenomen
Indien je wil nagaan of jouw eigendom is opgenomen in een jachtplan of wijzigingen wil laten aanbrengen kan je de jachtplannen online raadplegen op www.geopunt.be (Kaarten en plaatsen / Natuur en milieu / Jacht / Jachtterreinen), de website met geografische informatie van de Vlaamse Overheid.

Deze kaart geeft aan of een perceel opgenomen is als jachtterrein van een goedgekeurd jachtplan voor het jachtseizoen 2016-2017.
De groene percelen zijn in een jachtplan opgenomen.
De naam van de Wildbeheerseenheid (WBE) en het nummer van de jachtrechthouder staan vermeld.
Omwille van de privacy zijn op de jachtplannen geen namen of andere persoonsgegevens weergegeven.

Hoe wijzig je het jachtplan?
Stel je vast dat jouw eigendom verkeerd wordt weergegeven in een jachtplan, dan kan je de procedure inzetten voor wijziging van het jachtplan.

Je dient dan de volledige kadastrale gegevens (gemeente, afdeling, sectie, grondnummer, exponent en eventuele macht of bisnummer) van de betrokken percelen aan de Cel Jacht te bezorgen.
Je vindt deze gegevens op het aanslagbiljet onroerende voorheffing (voor- en achterzijde). Voeg een kopie van het volledige aanslagbiljet toe bij jouw vraag tot uitkleuring van jouw eigendom.

Meer info?

Lees meer over jachtplannen raadplegen en aanpassen op de webpagina van de Vlaamse Overheid: 

www.vlaanderen.be/nl/natuur-en-milieu/natuurbeheer/een-jachtplan-aanpassen geeft specifieke informatie over de procedure voor het wijzigen van een jachtplan, en verwijst ook door naar de ANB-website www.natuurenbos.be/pers-nieuws/nieuws/jachtplannen-vlaanderen-digitaal-beschikbaar waar meer informatie over de jachtplannen te vinden is.

Je vindt een formulier ‘aanvraag tot wijziging van het jachtplan’ terug op de webpagina van de Vlaamse Overheid.
Gelieve jouw vraag tot wijziging bij voorkeur digitaal toe te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je wordt hetzij per brief hetzij per e-mail steeds op de hoogte gehouden van de behandeling van jouw aanvraag.

Let wel: de behandeling van de vele aanvragen tot uitkleuring duurt ongeveer 2 maanden. De overdracht van vragen tot uitkleuring naar Geopunt – Informatie Vlaanderen gebeurt vandaag nog niet online.
Je zal dus het resultaat van jouw aanvraag niet onmiddellijk zien op Geopunt – Informatie Vlaanderen.
Er verschijnen wel geregeld updates op Geopunt – Informatie Vlaanderen.
Op termijn zullen de plannen op Geopunt – Informatie Vlaanderen een correcte weergave zijn.