documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Publieke inspraak over het plan-MER voor de Stroomgebied-beheerplannen 2022-2027 (PL0259)

Uiterlijk op 22 december 2021 zal de Vlaamse Regering de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027 en het bijhorende maatregelenprogramma vaststellen. De plannen voor Schelde en Maas zullen maatregelen en acties bevatten die moeten zorgen voor een verbetering van de toestand van de watersystemen en voor een betere bescherming tegen overstromingen en droogte.

Om de mogelijke effecten van dat plan op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, wordt een procedure voor een plan-milieueffectrapportage opgestart. U kunt vanaf 19 april 2019 tot en met 18 juni 2019 de kennisgevingsnota inkijken en opmerkingen geven. U kunt de milieueffecten aangeven die volgens u moeten worden onderzocht en de manier waarop dat het best kan gebeuren. Bovendien kunt u voorstellen formuleren voor locatie- of inrichtingsalternatieven.

De nota kunt u downloaden via de website voor openbare onderzoeken van de Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) (www.volvanwater.be) en via de website www.mervlaanderen.be. U kunt de nota ook inkijken op het administratief centrum (Flor Hofmanslaan 1) en bij het Team Milieueffectrapportage in Brussel. Tot en met 18 juni 2019 kunt u uw opmerkingen bezorgen aan het gemeentebestuur of aan het Team Milieueffectrapportage van het Departement Omgeving, Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 Brussel of via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie over milieueffectrapportage surft u naar de website www.mervlaanderen.be of belt u naar het gratis nummer 1700.

12 mei: fietstocht langs korte keten bedrijven

Op moederdag, 12 mei, zetten verschillende korte keten producenten hun deuren open. Met een fietstocht van zo'n 15 km kan je ze allemaal een bezoekje brengen en op elke stopplaats genieten van een lokale lekkernij.

korte keten

Je fietst aan je eigen tempo aan de hand van een plannetje. Bij elke stopplaats krijg je een stempeltje en maak je kans op een Korte Ketenprijs! Tussen 11u en 18u kan je volgende producenten bezoeken. Je kiest zelf waar je je fietstocht start of eindigt.

De Vleeshoeve - Baardegemstraat 39, Lebbeke - www.devleeshoevelebbeke.be
Hoeve-ijs en diverse bereide vleesproducten, gelegenheidsverkoop van pensjes en andere hapjes .

De Seepscherf - Seepscherf 71, Baardegem – www.deseepscherf.net
Diverse voorjaarsproducten met een focus op aardbeien in omschakeling naar bio.
Tevens sappen en stropen gemaakt met eigen fruit. Voorstelling nieuwe hoevewinkel.

Ons Dagelijks Groen - Kammenkouterstraat 80, Meldert – www.odgroen.be
Pannenkoeken en croque-monsieur met prei-kaas. Je maakt er ook kennis met de Farm Food Survival op het B-Oerland en Menapische varkentjes. 

Boer Dirk - Kattenbroekstraat 9a, Moorsel - www.boerdirk.be
Bezoek aan de zorgboerderij, genieten van een heerlijke kom soep, vergezeld van wraps met groentenspread.

Domein De Kluizen - Broekstraat 42, Herdersem - www.domein-de-kluizen.be
Wijndegustatie of gewoon een glaasje wijn en broodjes met beenham op de barbecue.

De fietsroute werd uitgestippeld in samenwerking met Regionaal Landschap Schelde – Durme, Stad Aalst en Gemeente Lebbeke:
PDFFietstocht week van de korte keten

Doe eens een bod op een container hout!

containter houtHet gemeentebestuur van Lebbeke verkoopt 6 loten brandhout aan de hoogste bieder. Elk lot bestaat uit één gevulde container van 10 m³ hout van populier en wilg. Het hout heeft verschillende lengtes en diameters. Hierbij een foto van alle loten samen. Je kan het ook bekijken na afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het nummer 052/468247.

Je kan schriftelijk een bod indienen tot en met maandag 20 mei 2019 bij de milieudienst, Leo Duboisstraat 44 te 9280 Lebbeke of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Enkel een bod per lot van 10 m³ wordt aanvaard (prijzen per stère, per m³, … worden niet aanvaard). Aankoop van meerdere loten is mogelijk, maar dient duidelijk vermeld te worden. Het schepencollege doet de toewijzing. Het hout wordt door de technische dienst bij de hoogste bieder(s) thuis gebracht, tot aan de straatzijde. De levering is gratis voor inwoners van het grondgebied Lebbeke. Voor andere bieders geldt een tarief van 60 euro per uur. Zelf afhalen is niet mogelijk.

Groepsaankoop zonnepanelen

zonnepanelenEnergiehuis vzw BEA organiseert, samen met Aalst, Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele voor hun inwoners voor een 5de keer een groepsaankoop voor zonnepanelen.

Voor 4.500 euro (incl. 6% btw voor een bestaande woning) heeft u een kwalitatieve installatie die uw volledig jaarlijks elektriciteitsverbruik voor de volgende 30 jaar dekt.

Door samen aan te kopen zal de prijs een heel stuk lager liggen en zal er toch een uitstekende kwaliteit worden geboden. Uniek in dit aanbod is dat de omvormer van de installatie batterij-compatibel is. Dat wil zeggen dat u zonder bijkomende kosten later uw installatie ook kan uitbreiden met batterijopslag.

Als je inschrijft voor 31 maart 2019 worden de zonnepanelen nog voor 1 juli 2019 geplaatst.

Meer inlichtingen en vrijblijvend inschrijven kan via www.energiegroepsaankoop.be/bea-zonnepanelen of kom naar de infosessies op:
- 19/03/19 om 19.30 uur : administratief centrum Aalst, Werfplein 9, Aalst
- 20/03/19 om 19.30 uur : Zero Emission Solutions, Moorselbaan 391, Aalst
- 27/03/19 om 19.30 uur : Zero Emission Solutions, Moorselbaan 391, Aalst
- 03/04/19 om 19.30 uur : administratief centrum Aalst, Werfplein 9, Aalst