documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Op zoek naar een goedkoper energiecontract? Sta stil bij de jaarlijkse vergoeding

Als je een elektriciteits- en gascontract kiest (bijvoorbeeld bij een verhuis) of als je op zoek bent naar een goedkoper energiecontract sta je best stil bij de jaarlijkse vergoeding.

Deze vergoeding is een administratieve kost die je leverancier via de energiefactuur aanrekent voor het opmaken van de facturen, het organiseren van de klantendienst, …

Je staat best stil bij:

  • Het bedrag van de jaarlijkse vergoeding. Dat varieert van 0 euro tot wel 100 euro per energiebron (elektriciteit of aardgas).
  • De manier waarop de vergoeding wordt aangerekend. Bij sommige contracten is de aanrekening pro rata of naar verhouding van het aantal dagen dat je klant bent. Bij andere contracten is dat ineens voor een volledig jaar ongeacht hoe lang je klant blijft. Er zijn ook meerjarige contracten met een mix van aanrekening op jaarbasis en pro rata.

Je vindt hierover meer info in de V-test® van VREG , de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt.

Meer informatie vind je via https://www.vreg.be/sites/default/files/pers-2018-02.pdf.

Vlaamse energielening

Wat is de Vlaamse Energielening ?

Energie verbruiken neemt vandaag een grote hap uit het gezinsbudget. Toch kan je flink besparen op de energiefactuur door te investeren in maatregelen die het energieverbruik verminderen. Deze investeringen kosten echter ook geld en dat budget heb je niet altijd direct voorhanden. Een energiezuinige verbouwing hoeft niet duurder te zijn dan een andere verbouwing. Als inwoner van Aalst, Dendermonde, Wetteren, Berlare, Buggenhout, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wichelen, en Zele kan je via vzw BEA (Beheer Energie Aalst) goedkoop een bedrag ontlenen om energiebesparende investeringen mee uit te voeren.

Er kan een maximumbedrag ontleend worden van 15 000 EUR per dossier en de terugbetalingstermijn beloopt maximum 8 of 10 jaar. Er wordt geleend aan een voordelige intrestvoet van 2%. Voor mensen die tot de sociale doelgroep behoren, is de intrestvoet zelfs 0%.
Opgelet: geld lenen kost ook geld!

Wie kan de Vlaamse Energielening aangaan?

Iedereen kan de Vlaamse Energielening aanvragen zonder inkomensgrens. Er is echter speciale aandacht voor wie het financieel niet zo breed heeft (doelgroep). Het VEA (Vlaams Energie Agentschap) wil dat er speciale inspanningen worden gedaan voor de onderstaande personen. Zij kunnen extra hulp krijgen bij de uitvoering van de energiebesparende verbouwingen. In principe bedraagt de intrest 2%. Voor bepaalde (kwetsbare) doelgroepen, is de lening renteloos (0%).

Wil je ook besparen of heb je plannen om energiebesparende maatregelen in uw woning te laten uitvoeren, neem dan snel contact op met onze medewerkers. Het huidige leningsysteem loopt nog tot eind 2018 !” Vanaf 2019 gelden er andere spelregels !

Wens je meer info? Contacteer ons dan zeker via gratis telefoonnummer 0800/930 30 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Energieleningen

Energie verbruiken neemt vandaag een grote hap uit het gezinsbudget. Toch kan je flink besparen op de energiefactuur door te investeren in maatregelen die het energieverbruik verminderen. Deze investeringen kosten echter ook geld en dat budget heb je niet altijd direct voorhanden. Een energiezuinige verbouwing hoeft niet duurder te zijn dan een andere verbouwing. Als Lebbekenaar kan je via de vzw BEA (Beheer Energie Aalst) goedkoop een bedrag ontlenen om energiebesparende investeringen mee uit te voeren.

Er kan een maximumbedrag ontleend worden van 10.000 euro per dossier en de terugbetalingstermijn beloopt maximum 5 jaar.
Er wordt geleend aan een zéér voordelige intrestvoet van 2%.

Voor wie?
vzw BEA heeft samenwerkingsovereenkomsten afgesloten met 9 steden en gemeenten nl. Dendermonde, Wetteren, Wichelen, Laarne, Berlare, Zele, Hamme, Lebbeke en Buggenhout.

Iedereen kan een energielening aanvragen zonder inkomensgrens. Er is echter speciale aandacht voor wie het financieel niet zo breed heeft (doelgroep).

Alle info vind je op www.vzwbea.be.

 

Energieprestatiecertificaat (EPC)

Sinds november 2008 is het EPC of energieprestatiecertificaat verplicht bij de verkoop van appartementen en woningen. Sinds januari 2009 is het document ook verplicht geworden bij de verhuur van wooneenheden zoals woningen, appartementen en woongebouwen. In het EPC vindt u meer informatie over de energiezuinigheid van een woning.

Het EPC moet beschikbaar zijn vanaf het moment dat de woning te koop of te huur wordt aangeboden, zoniet loopt de eigenaar risico op een boete. Een EPC moet dus aanwezig zijn voor ondertekening van het compromis of de akte. Op die manier worden potentiële kopers en huurders geïnformeerd over de energiezuinigheid van de woning.

Verkopers en verhuurders moeten een beroep doen op een erkende energiedeskundige type A voor de opmaak van een EPC voor hun woning.

Onderstaande website wil een link zijn tussen de (lokale) energiedeskundigen en de aanschaffers van een energieprestatiecertificaat. Je kan er tevens terecht voor meer informatie over het energieprestatiecertificaat.
www.epcdeskundigen.be