documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Fietszoektocht compostmeesters

Tijdens de maanden juli, augustus en september 2015 organiseren de compostmeesters van Lebbeke een fietszoektocht. U kan de documenten afhalen bij de milieudienst, Flor Hofmanslaan 1, 9280 Lebbeke elke werkdag in de voormiddag en op dinsdag ook in de namiddag tot 19u of bij de Lebbeekse compostmeesters op de demoplaats elke zaterdag tussen 10u en 12u en woensdag tussen 14u en 16u. 

Compostmeesters

Compostmeesters zijn vrijwilligers die door Vlaco worden opgeleid tot specialisten in het thuiscomposteren en in het voorkomen van organisch afval. Lebbeke telt 3 compostmeesters. Op de vaste demoplaats composteren en op de markten kan je bij hen terecht voor een deskundige uitleg over composteren. Je kan hen ook contacteren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vindt alle informatie op hun website: www.lebbeeksecompost.be.

Ook op www.vlaco.be vind je heel wat informatie over compost, afvalarm tuinieren, opzetten compostbak, .... Deze website bevat eveneens een levendig discussieforum. Al je vragen en ervaringen over thuiscomposteren en compostgebruik krijgen er een antwoord of reactie.

Compostvat
Een compostvat is 95 cm hoog en is onderaan 80 cm breed. De geperforeerde bodemplaat, de donkere kleur van het vat, de bijgeleverde beluchtingsstok... het hele concept is erop gericht om met een minimum aan inspanning compost van goede kwaliteit te bekomen.
Het compostvat laat bezitters van een kleine tuin (2 à 300 m²) toe om keukenafval en beperkte hoeveelheden tuinafval te verwerken tot compost. 
U kan een compostvat bekomen bij de compostmeester en dit elke zaterdag van 10u tot 12u op de demoplaats composteren, Flor Hofmanslaan - achter het Kasteel van Lebbeke. Elk compostvat kost 25 EUR.

Compostmeesters gezocht!

Hebt u interesse voor de tuin of de natuur en wil u een beetje van uw vrije tijd spenderen binnen de gemeentelijke werking van de compostmeesters, dan bent u welkom om onze ploeg te versterken. Kennis van composteren is niet noodzakelijk.

Voor inlichtingen en afspraken kan u contact opnemen met onze gemeentelijke milieudienst, 052/46 82 47 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Lebbeekse compostmeesters online!

De lebbeekse compostmeesters

Onze compostmeesters hebben een eigen website ontwikkeld. Op www.lebbeeksecompost.be kan u terecht voor alles wat u ooit wilde weten over composteren.
Uiteraard blijven ze ook advies geven elke zaterdag tussen 10u en 12u op de demoplaats in de Flor Hofmanslaan (achter Kasteel van Lebbeke) en tussen 17u en 19u op de demoplaats Heizijde in het Heidepark (ter hoogte van het voetbalveld).