documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Vrijwilliger in een stembureau?

Tijdens de Federale, Vlaamse en Europese verkiezingen op 26 mei 2019 kunnen onze inwoners terecht in 17 stembureaus. 
In elk stembureau wordt de voorzitter geholpen door bijzitters. Zij nemen de identiteitskaarten aan, controleren de lijsten, stempelen de oproepingsbrieven af en helpen de kiezers in het stemhokje indien nodig.

Om alles in goede banen te leiden, zijn dus vele bijzitters nodig. 
De gemeente is dan ook op zoek naar vrijwilligers om op verkiezingsdag een van de vele taken te vervullen in een stembureau. 

Als bijzitter ben je op de verkiezingsdag aanwezig van 7 uur tot 16 uur. Daarvoor ontvang je een kleine vergoeding (27 euro). De gemeente zorgt voor koffiekoeken, belegde broodjes en drank.

Voel je je geroepen om (nog) eens deel uit te maken van een stembureau, dan is dit jouw kans.

Ben je minimum 18 jaar oud op 26 mei 2019, kiesgerechtigd in Lebbeke en geïnteresseerd om de functie van bijzitter te vervullen? Kom dan persoonlijk langs bij de dienst burgerzaken/verkiezingen of bel 052/46 82 15.

Inschrijving van de burgers uit de lidstaten van de Europese Unie die verblijven in België, voor de verkiezingen van het Europees Parlement op zondag 26 mei 2019

De burgers van de lidstaten van de Europese Unie, die hun hoofdverblijfplaats hebben in onze gemeente kunnen zich nu reeds, en tot en met 28 februari 2019, laten registeren voor de verkiezingen van het Europees Parlement.

Alle nodige informatie over de uitoefening van het stemrecht en het recht op verkiesbaarheid in België bij de verkiezingen van het Europees Parlement op 26 mei 2019 is te vinden op www.europeanelections.belgium.be.

Deze website is beschikbaar in de 24 officiële talen van de Europese Unie.