documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Afwijking rustdagen

Voor de eindejaarsperiode zijn volgende afwijkingen van de wekelijkse rustdag toegestaan:

09/12/2018 tot 15/12/2018

16/12/2018 tot 22/12/2018

23/12/2018 tot 29/12/2018

30/12/2018 tot 05/01/2018

 

Afwijkingen voor 2019 kunnen aangevraagd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de vermelding van de reden tot afwijking.

Ondernemen

De gemeente en de ondernemers moeten de handen in elkaar slaan om Lebbeke te laten groeien en bloeien. Meer ondernemingen aantrekken betekent een welvarende gemeente en dat komt iedereen ten goede, door meer tewerkstelling en de koopkracht die daaruit voortkomt.

Samen kunnen we meer bereiken dan alleen.

www.agentschapondernemen.be

Politiereglementen regelen op gemeentelijk vlak aspecten van openbare orde en openbare veiligheid. Zo vindt u er bijvoorbeeld bepalingen in verband met geluidsoverlast, het maken van vuur, lichthinder, het privégebruik van de openbare weg, enz.

 

Rustdagen-openingsuren-avondsluiting

De wekelijkse rustdag in handel, ambacht en dienstverlening

Het principe is dat alle handelaars onderworpen zijn aan de wekelijkse rustdag. Onder wekelijkse rustdag dient te worden verstaan een "ononderbroken sluitingsperiode van 24 uren, beginnend op zondag om 5 uur of om 13 uur en eindigend op de volgende dag op hetzelfde uur".

Er mogen geen individuele afwijkingen op de wekelijkse rustdag toegestaan worden, iedere afwijking moet het geheel van gereglementeerde sectoren beogen.

Het college van burgmeester en schepenen kan per jaar maximaal 15 afwijkingen goedkeuren. Een aanvraag met vermelding van de beoogde data wordt ingediend door de stedelijke middensraad en na goedkeuring door het college ter kennis overgemaakt aan:

  • de heer Minister van Middenstand,
  • de algemene Economische Inspectiediensten,
  • de onderscheiden handelsverenigingen en grootwarenhuizen.