documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Deel jouw sportmoment met #sportersbelevenmeer

sportersbelevenmeerHeb jij iets leuks, moois of speciaals meegemaakt tijdens het sporten? Een overstekend hert tijdens het mountainbiken, een prachtige zonsondergang bij het lopen, of je gewoon een breuk gesport met vrienden? Maak er een foto van en deel het via Twitter of Instagram met de hashtag #sportersbelevenmeer.

Niet alleen inspireer je jouw volgers om ook sportschoenen aan te trekken, we belonen de leukste foto’s door ze op allerlei manieren in de kijker te zetten.

Laat je inspireren door onze foto wall!

Natuursporters beleven meer!

Time Out tegen Pesten

Sportdienst Lebbeke gaat voor een TOP-sportomgeving en zegt Time Out tegen Pesten

TOPDe Vlaamse sportsector zet in 2016 het thema pesten hoog op de agenda. Ook wij delen deze visie en vragen mee om een Time Out tegen Pesten.

Pesten is een ingrijpende vorm van geweld waarmee ook minderjarige sporters in Vlaamse sportorganisaties te maken krijgen. Het is kwetsend, schadelijk en soms zelfs levensbedreigend. Daarom wil de Vlaamse sportsector het thema pesten grondig aanpakken. Coaches en bestuurders worden in 2016 geïnformeerd, opgeleid en gestimuleerd om actief aan een pestvrije omgeving te werken. De Vlaamse sportwereld bouwt zo mee aan een klimaat waarin kinderen en jongeren zich op persoonlijk en sportief vlak ten volle kunnen ontwikkelen en ontplooien.

De campagne loopt het hele jaar door onder de titel Time Out tegen Pesten, ofwel ‘TOP in de sport’. Nadat tal van topsporters de campagne steunden via de sociale media (#TOPindesport), is het nu aan ons om een Time Out te vragen en het thema pesten op de agenda te zetten. Wij zeggen alvast luidop Time Out tegen Pesten!

Daarom roepen we jullie, onze sportverenigingen, ook op om zelf een Time Out foto te posten op jullie sociale media (#TOPindesport). Samen maken we werk van een pestvrij sportklimaat en geven we aan iedereen te kennen dat pesten geen plaats heeft binnen de sportwereld.

Wie meer informatie wil over dit thema, verwijzen we graag door naar de website van de campagne: www.topindesport.be. Je kan ook altijd terecht bij het Internationaal Centrum voor Ethiek in de Sport (ICES) voor informatie over pesten en andere ethische thema’s (www.ethischsporten.be).

 

Natuursporten

Het is pas echt zomer als je weer volop buiten kan sporten, Als je er met je mountainbike op uit kan of je loopschoenen kan aantrekken.SPORT VLAANDEREN
Sport.Vlaanderen bracht de mooiste routes in kaart. Loopomlopen en mountainbikeroutes zijn er voor beginners én gevorderden. Je kiest voor grote of kleine afstanden, makkelijke of moeilijke pistes en allemaal herkenbaar bewegwijzerd, onverhard, en met respect voor de natuur.
Ook de fit-o-meters zijn er voor iedereen: bodysculpting in de vrije natuur. Ga naar sport.vlaanderen.be voor de mogelijkheden in jouw buurt. De mtb-routes zijn allemaal op je gps te downloaden.

Rekanto

Rekanto : eerste Belgische sportclub voor mensen met en na kanker

stichtingTegenKankerIn samenwerking met de vereniging “Rekanto” organiseert de sportdienst van Lebbeke wekelijks een gratis uurtje aquagym voor mensen met en na kanker.  Dit elke donderdagmiddag van 12u00 tot 13u00 in het zwembad, Koning Albert I-straat 124 te 9280 Lebbeke.

U bent in behandeling tegen kanker of hebt u onlangs een behandeling tegen kanker gevolgd en u voelt zich moe en futloos. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan een  fysieke activiteit u helpen om die ongemakken tegen te gaan.  Hoe minder u beweegt, hoe sneller uw fysieke conditie afneemt en hoe moeilijker de inspanning wordt.  Een aangepast bewegingsprogramma kan u helpen om meer  energie te winnen.

Dit is het principe achter Rekanto, het bewegingsprogramma van de Stichting tegen Kanker! Het doel is om u te helpen om geleidelijk uw conditie terug op te bouwen.

Wie wil deelnemen kan contact opnemen met Gertie Dalemans, regionaal coördinator op het nummer 0473/82.45.05.

Neem ook eens een kijkje op http://www.rekanto.be/ en http://www.kanker.be/ voor meer info of neem contact op met de gemeentelijke sportdienst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sluitingsdagen sporthal en zwembad 2017

24/12/2016-02/01/2017 Kerst/nieuwjaar
Zo 16/04 Pasen
Ma 17/04 Paasmaandag
Ma 01/05 Feest v/d Arbeid
Do 25/05 O.L.H.Hemelvaart
Zo 04/06 Pinksteren
Ma  05/06 Pinkstermaandag
19/06-31/08 Werken zwembad
8/07-31/07 Onderhoud sporthal
Di 15/08 O.L.V.Hemelvaart
Di 12/09 Jaarmarkt
Woe 01/11  Allerheiligen
Za 11/11 Wapenstilstand
24/12/2017 -
02/01/2018
Kerst/nieuwjaar