documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Erfgoeddag in Lebbeke

erfgoedlogo2Zondag 23 april 2017
Van 10.00 u tot 18.00 u

Rondje gemeentearchieven!
i.s.m. Erfgoedcel Land van Dendermonde.

archiefWist je dat er sinds 2014 een intergemeentelijk samenwerkingsverband bestaat in het Land van Dendermonde dat zes gemeenten verenigt rond archiefwerking?

Tijdens een ‘Rondje gemeentearchieven’ kan je op Erfgoeddag een unieke kijk nemen achter de schermen van het gemeentearchief van Lebbeke. Tijdens een rondleiding kan je kennismaken met de projecten waarrond de intergemeentelijke archivaris en de vrijwilligers werken in de gemeente Lebbeke. A.d.h.v. enkele concrete voorbeelden krijg je daarnaast een goed beeld van welke zorgen een archiefstuk nodig heeft.

Openingsuren gemeentearchief Lebbeke: 10u - 18u.
Rondleidingen om 10u, 11.30u, 13.30u, 15u en 16.30u.

Tijdens Erfgoeddag kan je ook terecht in de archiefdepots van de andere vijf gemeenten waar de intergemeentelijke archivaris actief is. Dat zijn Buggenhout, Hamme, Laarne, Wichelen en Zele.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
be-ZORG-d
Tentoonstelling van Heemkring Lebbeke.

Van de Lebbeekse zorg voor de ziel door de pastoors, confrérieën en congregaties tot de zorg door politieke instanties, hulporganisaties, … Ook de geschiedenis van de Burgerlijke Godshuizen, de Openbare onderstand, C.O.O. en het huidige OCMW worden daarbij in de kijker gezet. Foto’s, zichtkaarten, documenten en affiches worden voor deze gelegenheid ontsloten en tentoongesteld.

Ook toegankelijk op zaterdag 22 april van 10u tot 18u.
WZC Hof-ter-Veldeken, Flor Hofmanslaan 8 te Lebbeke.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zielezorg in Wieze: de geestelijkheid in ons dorp
Tentoonstelling Oudheidkundige Kring H.H. Salvator i.s.m. Kerkfabriek Wieze.

In Wieze werd de pastoor bijgestaan door een of twee onderpastoors, verantwoordelijk voor de herderlijke zorg binnen de lokale gemeenschap. Tijdens de tentoonstelling brengen we een globaal overzicht van de geestelijkheid in ons dorp. Ook de Maricollen van Deinze komen aan bod, want met de school die ze stichtten, droegen zij zorg voor de opgroeiende jeugd.

Sint-Salvatorkerk, Wiezeplein te 9280 Wieze