documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Verhalen WO II

Binnen afzienbare tijd zal het 75 jaar geleden zijn dat Wereldoorlog II eindigde. Veel getuigen van die periode zullen er niet meer zijn en ook de kinderen van wie het bewust meemaakte, worden stilaan ouder.

Om deze verhalen niet verloren te laten gaan, is het de hoogste tijd om alles te verzamelen en te bewaren wat er aan herinneringen uit die tijd nog rest.

Daarom doen wij deze oproep aan Lebbekenaren die de oorlog bewust meemaakten of kinderen die steeds de verhalen van hun ouders vernomen hebben.

Met dit initiatief willen we deze getuigenissen niet laten verloren gaan om dit zinloze geweld niet te vergeten, want vrede is zoveel belangrijker. In het verleden werd omtrent de eerste wereldoorlog al veel materiaal verzameld. Maar het updaten van oorlogsverhalen blijft van belang. Daarom willen de cultuurdienst, bibliotheek en leden van Heemkring Lebbeke nu reeds beginnen met het verzamelen van verhalen uit WOII.

Een verhaal indienen kan op verschillende manieren
Bezorg ons jouw contactgegevens en een korte beschrijving van jouw verhaal. Dit kan aan de balie van de cultuurdienst (CC De Biekorf), via mail of door te bellen. Een cultuurmedewerkster noteert dan kort de inhoud van jouw verhaal.

Verblijf je in een rust- of verzorgingstehuis en verplaats je je niet gemakkelijk? Laat het weten. Wij brengen je een bezoek om samen je verhaal te noteren.
Voorlopig worden enkel de korte beschrijvingen van de verhalen verzameld. In een latere fase nemen wij opnieuw contact op met jullie om de uitgebreide verhalen te vernemen. Nog later zullen deze verwerkt worden in een project.

Contacteer:
Cultuurdienst Lebbeke, t.a.v. Elien De Roo
Stationsstraat 23 te Lebbeke
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
052/46 82 75