documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Gezocht: deelnemers 3de kunst- en hobbymarkt

Wanneer? Zondag 10 september 2017 van 10 u tot 18 u
Waar? CC De Biekorf – Stationsstraat 23 – 9280 Lebbeke bij slecht weer gaat alles binnen door
Voor wie? Kunstenaars, hobbyisten, muziekverenigingen, koren, …
Inschrijven: Vóór 1 augustus 2017 – deelname is gratis

Inlichtingen en/of inschrijvingsformulier: Ann Cami – Kapellekensbaan 74 – 9280 Lebbeke – 0478 637 937 – 052 52 83 30 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.bloggen.be/galeriedefontein

Dit is een organisatie van de Cel Beeldende Kunsten van de Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid in samenwerking met CC De Biekorf - Cultuurdienst en het Gemeentebestuur van Lebbeke.

Oproep uitbating toog

Oproep aan de verenigingen!

Het gemeentebestuur is op zoek naar een of meerdere verenigingen, aangesloten bij één van de Lebbeekse adviesraden, die de toog willen bemannen op volgende evenementen:

11 juliviering
zaterdag 8 juli 2017 op de Grote Plaats (bij slecht weer in CC De Biekorf)

Pikkeling
dinsdag 1 augustus 2017 in de Minnestraat (bij slecht weer in CC De Biekorf)

Algemene voorwaarden:
De vereniging staat in voor op- en afbouw van het terras, bestelling van drank, bemannen van de toog en de nodige voorbereidingen (koelwagen huren, kassa, prijslijsten, drankbonnetjes, wisselgeld, minstens 20 vrijwilligers bij mekaar brengen). Het gemeentebestuur zorgt voor de overige logistieke ondersteuning (toog, tapinstallatie, spoelbak, opdienschotels, bekers en/of glazen, enzovoort).

Het volledige overzicht van de voorwaarden en de afspraken kan u bij de cultuurdienst opvragen.

Dankzij een aantrekkelijk programma en met mooi weer, kunnen wij steeds een grote opkomst garanderen. De winst van de drankverkoop, na betaling van de factuur, gaat naar de vereniging.

Voor meer informatie of om in te schrijven (voor vrijdag 21 april): Cultuurdienst – 052/46 82 79 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Erfgoeddag in Lebbeke

erfgoedlogo2Zondag 23 april 2017
Van 10.00 u tot 18.00 u

Rondje gemeentearchieven!
i.s.m. Erfgoedcel Land van Dendermonde.

archiefWist je dat er sinds 2014 een intergemeentelijk samenwerkingsverband bestaat in het Land van Dendermonde dat zes gemeenten verenigt rond archiefwerking?

Tijdens een ‘Rondje gemeentearchieven’ kan je op Erfgoeddag een unieke kijk nemen achter de schermen van het gemeentearchief van Lebbeke. Tijdens een rondleiding kan je kennismaken met de projecten waarrond de intergemeentelijke archivaris en de vrijwilligers werken in de gemeente Lebbeke. A.d.h.v. enkele concrete voorbeelden krijg je daarnaast een goed beeld van welke zorgen een archiefstuk nodig heeft.

Openingsuren gemeentearchief Lebbeke: 10u - 18u.
Rondleidingen om 10u, 11.30u, 13.30u, 15u en 16.30u.

Tijdens Erfgoeddag kan je ook terecht in de archiefdepots van de andere vijf gemeenten waar de intergemeentelijke archivaris actief is. Dat zijn Buggenhout, Hamme, Laarne, Wichelen en Zele.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
be-ZORG-d
Tentoonstelling van Heemkring Lebbeke.

Van de Lebbeekse zorg voor de ziel door de pastoors, confrérieën en congregaties tot de zorg door politieke instanties, hulporganisaties, … Ook de geschiedenis van de Burgerlijke Godshuizen, de Openbare onderstand, C.O.O. en het huidige OCMW worden daarbij in de kijker gezet. Foto’s, zichtkaarten, documenten en affiches worden voor deze gelegenheid ontsloten en tentoongesteld.

Ook toegankelijk op zaterdag 22 april van 10u tot 18u.
WZC Hof-ter-Veldeken, Flor Hofmanslaan 8 te Lebbeke.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zielezorg in Wieze: de geestelijkheid in ons dorp
Tentoonstelling Oudheidkundige Kring H.H. Salvator i.s.m. Kerkfabriek Wieze.

In Wieze werd de pastoor bijgestaan door een of twee onderpastoors, verantwoordelijk voor de herderlijke zorg binnen de lokale gemeenschap. Tijdens de tentoonstelling brengen we een globaal overzicht van de geestelijkheid in ons dorp. Ook de Maricollen van Deinze komen aan bod, want met de school die ze stichtten, droegen zij zorg voor de opgroeiende jeugd.

Sint-Salvatorkerk, Wiezeplein te 9280 Wieze