documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Oproep

Lebbeke beschikt over een sanitaire wagen die verhuurd wordt aan verenigingen voor hun evenementen, en die ook bij eigen evenementen wordt geplaatst. 
De Cel Beeldende Kunsten van de Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid kreeg de vraag om deze wagen op te smukken langs de buitenzijde.
Daarom wordt een oproep gedaan aan alle Lebbeekse kunstenaars en aan de scholen van Groot-Lebbeke om hiervoor een ontwerp te maken.

Voorwaarden
- Het ontwerp moet achteraf op een sticker gedrukt worden om deze op de buitenwanden van de wagen te kleven.
- Indien gekozen wordt voor een digitaal ontwerp, gelieve dit op een zo hoog mogelijke resolutie te maken, d.w.z. op min. 300 dpi (bv 47 x 28 cm op 300 dpi).
- Indien u kiest voor een getekend ontwerp op papier, moet de tekening in verschillende delen opgemaakt worden om zo de totale afmetingen te bekomen van de sanitaire wagen.
- Het thema is vrij maar als het betrekking heeft op Lebbeke, is dat een pluspunt.
- Zowel zwart/wit -als kleurontwerpen zijn toegelaten.
- De ontwerpen moeten ten laatste ingediend worden op 1 maart 2018 via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Info
- De afmetingen van de sanitaire wagen zijn L = 4m70 x B = 3m60 x H= 2m80.
- Een jury (Schepencollege + 3 of 4 leden van de Cel B.K.) zal de ingezonden ontwerpen jureren.
- Het winnend ontwerp ontvangt een prijs ter waarde van 100 euro in cadeaubonnen geschonken door het gemeentebestuur van Lebbeke.
- De beslissing van de jury is onherroepelijk, over deze beslissingen wordt ook geen correspondentie gevoerd, de jury beslist autonoom.
- De winnaar geeft aan de organisatie van deze wedstrijd toelating tot het publiceren van teksten en afbeeldingen van hun ingezonden ontwerp in persartikels, op de website en facebookpagina van Galerie De Fontein en de gemeente, gemeentelijke website van Lebbeke, Kramiek, e.d.

21ste Cultuurprijs en Zilveren Pluim

Het college van burgemeester en schepenen en het dagelijks bestuur van de Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid, delen mee dat kandidaturen ingediend kunnen worden voor de toekenning van de 21e Cultuurprijs van de gemeente Lebbeke. Nieuw sinds vorig jaar is de uitreiking van de Zilveren Pluim.

De kandidaturen worden ingediend t.a.v. de voorzitter van de Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid d.m.v. het invulformulier (dat je kan verkrijgen bij de cultuurdienst of hieronder downloaden).
DOCInvulformulier Cultuurprijs Gemeente Lebbeke
DOCInvulformulier Zilveren Pluim Gemeente Lebbeke
Dit moet uiterlijk op vrijdag 13 oktober 2017 via mail doorgestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De bewijsstukken kunnen afzonderlijk bezorgd worden aan de cultuurdienst.

Met de cultuurprijs geeft het gemeentebestuur officieel blijk van waardering aan verenigingen of personen die door hun artistieke activiteiten of hun opmerkelijke prestaties een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het cultuurleven in Lebbeke. Met de zilveren pluim wil het gemeentebestuur zijn waardering uitdrukken ten aanzien van verenigingen of individuen die geen uitzonderlijke of vernieuwende zaken realiseren, maar die zich wel dag in dag uit op socio-cultureel vlak inzetten voor de gemeenschap.

De Cultuurprijs bestaat uit een bedrag van 500 euro (betaald door de gemeente onder de vorm van gemeentelijke cadeaubonnen). De uitreiking van de Zilveren Pluim gebeurt tijdens dezelfde plechtigheid en bestaat uit een bedrag van 255 euro (130 euro betaald door de gemeente onder de vorm van gemeentelijke cadeaubonnen, de andere helft contant betaald door de GRC).

Meer informatie over wie in aanmerking komt voor beide prijzen en aan welke criteria moet worden voldaan, vind je op in het reglement: PDFReglement Cultuurprijs en Zilveren Pluim

De uitreiking van de Cultuurprijs en de Zilveren Pluim vindt plaats op zondag 3 december 2017 om 10u in CC De Biekorf, Stationsstraat 23 te Lebbeke (samen met de uitreiking van de eremedailles).