documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Erfgoedcel Land van Dendermonde

egcdend 2kleur k2CEF8Op 1 juni 2012 ging de Erfgoedcel Land van Dendermonde van start. De erfgoedcel heeft met haar erfgoedteam onderdak in de vroegere conciërgewoning van het Zwijvekemuseum te Dendermonde.

De Erfgoedcel Land van Dendermonde wil de kracht van (erfgoed)gemeenschappen aangrijpen om zo een regionaal en grensverleggend erfgoedbeleid uit te bouwen voor de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. Samen met een netwerk van vrijwillige en professionele partners in en buiten de regio beoogt ze de zorg voor en de ontsluiting van het lokaal cultureel-erfgoed te garanderen. Ze doet dit door ondersteuning te bieden aan erfgoedzorgers, door de uitwisseling van kennis en ervaring te stimuleren en door het realiseren van inspirerende en gemeenschapsvormende projecten. Daarnaast wil de Erfgoedcel Land van Dendermonde een aanspreekpunt en een bruggenbouwer zijn over de grenzen van dorpen, gemeenten, sectoren, opinies en interesses heen.

De erfgoedcel is het lokale steunpunt voor alle lokale erfgoedwerkers en erfgoed-geïnteresseerden.
Meer informatie over de werking van de erfgoedcel vind u terug op www.egclandvandendermonde.be.

Aarzel ook niet om de erfgoedcel te contacteren! Dit kan via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het telefoonnummer 052/25 03 40.