documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Bericht van AWV - Heraanleg N47 in Lokeren start op 18 april

Nu alle nutswerken achter de rug zijn, start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de N47 aan het op- en afrittencomplex van de E17. Het verkeer op de N47 blijft steeds mogelijk in beide richtingen. De op- en afritten van de E17 moeten allemaal even dicht, maar telkens zo kort mogelijk. De heraanleg zal ongeveer 1 jaar duren.

Werfvoorbereidingen vanaf 3 april
De aannemer maakt doorsteken door de middenberm van de N47. Dat is nodig om tijdens de werken het verkeer naar de andere rijrichting te brengen. Zo blijft verkeer op de N47 steeds mogelijk in beide richtingen. Deze werken duren 2 weken. 

Op- en afrit kant Zele afgesloten vanaf 18 april
De werken starten aan de noordkant van de N47 (rijrichting Lokeren). Verkeer op N47 blijft steeds in beide richtingen mogelijk. Wie uit een zijstraat komt zal enkel rechts de N47 kunnen oprijden. Om de keerbewegingen op de N47 toch zo vlot mogelijk te laten verlopen, komen er twee tijdelijke keerpunten aan de Vierschaarstraat en aan de Lokerenbaan.

Tijdens de eerste fase van de werken gaan de op- en afrit van de E17 richting Antwerpen dicht aan de kant van Zele. Afrijden kan via de afrit Zele en daarna kan men keren aan de tijdelijke rotonde aan de Lokerenbaan. Oprijden kan enkel richting Gent. Aan het op- en afrittencomplex van Beervelde kan men keren. Deze fase zal ongeveer 2 maanden duren.

Blijf op de hoogte
Alle info en omleidingsplannen over de werken vindt u op www.wegenenverkeer.be/lokeren. Wie zich op de webpagina inschrijft voor de digitale nieuwsbrief, ontvangt updates over de werken rechtstreeks in zijn mailbox.

Aquafinproject nr.22.406 - Aansluiting Fochelstraat

Deze ingrijpende wegen- en rioleringswerken omvatten naast de Fochelstraat ook de Hogeweg en een deel van de Opwijksestraat (vanaf het kruispunt met de Lange Minnestraat tot de woningen nrs 182/147).

Het opdracht gevend bestuur is Aquafin en de werken worden uitgevoerd in samenspraak met het gemeentebestuur en Farys. 
De kostprijs bedraagt 4.091.928,37 euro, verdeeld over de 3 partijen:
- Aquafin 1.694.732,76 euro
- Farys 1.997.744,63 euro
- Gemeentebestuur 399.450,98 euro

Vanaf 21 maart 2017 wordt gewerkt in de Opwijksestraat vanaf Fochelstraat richting Meysveld
Het verkeer vanuit Opwijk wordt omgeleid via Lange Breestraat - N47 - Korte Weversstraat.
Plaatselijk verkeer wordt omgeleid via Klein Antwerpenstraat - Lindekensstraat - Heizijdestraat - Langestraat - Rode Kruisstraat.

Vanaf 18 mei 2017 wordt in de Opwijksestraat vanaf Fochelstraat tot en met het kruispunt met de Lange Minnestraat gewerkt.
Er wordt verwacht dat een eerste asfaltlaag kan aangebracht worden voor het bouwverlof.

Voor meer info kan u steeds terecht bij de werfleider van de firma Heymans op weekdagen tussen 7 en 17u op 0497/52 05 48.

3 tot 5 juni: Sinksenkermis in Denderbelle

Van zaterdag 3 tot maandag 5 juni vindt Sinksenkermis plaats in het centrum van Denderbelle.

Volgende straten worden afgesloten voor alle verkeer:
- Dorp, van huisnummer 1 t.e.m. 13: zaterdag 3 juni van 13u tot 2u
- Meerskant, van Dorp tot SintCorneliusstraat: zaterdag 3 juni van 17.30u tot 19.30u
- Dorp, volledig: van zondag 4 juni om 6u tot maandag 5 juni om 23u
- Klein Gent, vanaf Sint-Maartenstraat tot Dorp: zondag 4 juni van 6u tot 23u
- Denderstraat: van zaterdag juni om 13u tot maandag 5 juni om 23u

9 tot 12 juni: Minnestraat kermis

Van vrijdag 9 juni tot maandag 12 juni 2017 vindt Minnestraatkermis plaats in de Lange Minnestraat. Gevolgen voor de verkeerssituatie:
- Vanaf dinsdag 6 juni, 18u wordt het plein in de Lange Minnestraat verkeersvrij gemaakt voor het plaatsen van de kermis.
- Op vrijdag 9 juni, 15u wordt de Lange Minnestraat tot kruispunt Meysveldbaan verkeersvrij gemaakt.
- Op zaterdag 10 juni, 14u wordt de Lange Minnestraat tot kruispunt Meysveldbaan verkeersvrij gemaakt. Vanaf 18u zal de rondgang reus doorgaan.
- Op zondag 11 juni, 7u worden de Lange Minnestraat (tussen kruispunt Brusselsesteenweg en Meysveldbaan), de Binnenstraat en Meysveldbaan voor de rommelmarkt verkeersvrij gemaakt. Vanaf 18 uur zal rondgang reus van Ter Minne naar plein Lange Minnestraat doorgaan onder begeleiding van groepsleiders of gemeenschapswachten.
- Op maandag 12 juni 2017, 7u worden de Lange Minnestraat tot kruispunt Meysveldbaan, Binnenstraat en Meysveldbaan verkeersvrij gemaakt voor de jaarmarkt. Vanaf 19u zal de rondgang reus vertrekken aan seniorie “Ter Minne” onder begeleiding gemeenschapswachten of groepsleiders.

Omleiding via de Lange Breestraat en Korte Weversstraat. Plaatselijk wordt er een omleiding voorzien via Binnenstraat – Meysveld – Rozenstraat.

17 juni: buurtfeest Rooien

Op zaterdag 17 juni  wordt een buurtfeest georganiseerd in de Rooien vanaf kruispunt Rooien-Gehuchtveldstraat tot Rooien 69.
Vanaf 10u wordt Rooien (vanaf kruispunt Rooien-Gehuchtveldstraat tot Rooien 69) verkeersvrij gemaakt.
Een omleiding wordt voorzien op de kruispunten: Langeroot - Rooien, Rooien - Rooien (richting Baardegemsestraat) en Rooien – Hoeksken.

23 tot 26 juni: overweg Mandekensstraat afgesloten

Van vrijdag 23 juni, 7u tot en met maandag 26 juni, 15u wordt de overweg ter hoogte van station Baasrode Zuid in de Mandekensstraat afgesloten voor alle verkeer.
Plaatselijk verkeer vanuit Lebbeke wordt omgeleid via Poelstraat - Molenstraat - Krapstraat - Beukenstraat.
Verkeer vanuit Mechelen/Bugenhout wordt omgeleid via Hoogveld - Vlassenhout - N41.

30 juni - 3 juli: Meelestraut kermis

Voor Meelestraut kermis wordt de Aalstersestraat verkeersvrij gemaakt vanaf vrijdag 30 juni 2017 om 16u tot maandag 3 juli om 6u, tussen Schoolstraat en Kerkhofstraat.
Op zondag 2 juli wordt een rommelmarkt georganiseerd, daarvoor wordt die dag ook de Schoolstraat verkeersvrij gemaakt.

Omleiding:
Richting Lebbeke: via Kerkhofstraat - Nieuwstraat
Richting Aalst: via Streekbaan - Nieuwstraat - Kerkhofstraat
Vrachtwagens (+3,5 ton) moeten in beide richtingen omrijden via Streekbaan - Nieuwstraat.

8 juli: 11 juliviering op de Grote Plaats

Op zaterdag 8 juli 2017 wordt de 11 juliviering georganiseerd op de Grote Plaats.

Van 8 juli om 11u tot 9 juli om 3u wordt de Grote Plaats verkeersvrij gemaakt.
Er wordt een omleiding voorzien via de kruispunten: Stationsstraat – Kapellekensbaan – Dendermondsesteenweg – Laurierstraat – Poststraat – Onze-Lieve-Vrouwstraat.

1 augustus: Pikkeling in de Lange Minnestraat

Op dinsdag 1 augustus 2017 wordt tussen 10u en 24u de jaarlijkse Pikkeling” georganiseerd, dit keer in de Lange Minnestraat.
Het kerkplein wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Lange Breestraat en anderzijds via de Korte Weversstraat.

10 september: Natur-L Grote Snijdersstraat gedeeltelijk afgesloten

Op zondag 10 september 2017 vindt “Natur-L” plaats in ’t Vaatje, Grote Snijdersstraat 97.
Tussen 7u en 19u wordt geen verkeer toegelaten tussen het Kruispunt Baasrodestraat - Grote Snijdersstraat en Grote Snijdersstraat 97. Er wordt een omleiding voorzien via Baasrodestraat - Poelstraat - Kleine Snijdersstraat.

1 juli: Wijnhoevefeesten

Op zaterdag 1 juli worden de Wijnhoevefeesten georganiseerd in het Vaatje in de Grote Snijdersstraat.
In de Grote Snijdersstraat wordt voor die gelegenheid éénrichtingsverkeer ingevoerd: het verkeer komend van Heizijde wordt omgeleid via de Kleine Snijdersstraat - Poelstraat.
Fietsers worden wel in beide richtingen toegelaten.

Meer artikelen...

  1. 15 juli: Summerparty