documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

22 december: Christmas Run

Op zaterdag 22 december 2018 organiseert Chiro Sonneveld de loopwedstrijd “Christmas Run” tussen 13.30u en 18u in het centrum van Lebbeke.

Volgende straten worden afgesloten voor het verkeer:
Tussen 13.30u en 15u:
- Dendermondesteenweg tussen Grote Plaats en Lindelaan;
- Kapellekensbaan en Zwanenstraat zijn dan bijgevolg ook afgesloten;
- Wilgenstraat wordt éénrichting tussen Lindelaan en Beukenstraat (enkel uitrijden richting Lindelaan).

Tussen 15u en 18u:
- Dendermondsesteenweg tussen Kapellekensbaan en Lindelaan;
- Kapellekensbaan tussen Beukenstraat en Dendermondsesteenweg;
- Wilgenstraat blijft éénrichting tussen Beukenstraat en Lindelaan.

31 december: Q-Party in Wieze

Op 31 december 2018 vindt de “Q-Party Wieze” plaats in de Oktoberhallen te Wieze.
Er geldt een parkeerverbod in de Schrovestraat op het plein rechtover de inrit parking van de Oktoberhallen, Kapittelstraat en Kerkhofstraat.

Bovendien wordt enkelrichtingsverkeer ingevoerd in de Schrovestraat – Kapittelstraat – Kerkhofstraat. Ook wordt de Oktoberfeeststraat verboden toegang voor doorgaand verkeer.

Vernieuwing voetpaden Rossevaalstraat

De vernieuwing van de nutsleidingen In de Rossevaalstraat (tussen spoorweg en Grote Snijdersstraat) is ongeveer voltooid, vanaf maandag 18 juni wordt gestart met de heraanleg van de greppels, boordstenen, voetpaden en asfaltverharding, en het herstellen van de riolering

Het verkeer wordt omgeleid via Stationsstraat, Baasrodestraat, Grote Snijdersstraat.
Het einde van de werken is voorzien voor eind oktober.

Voor inlichtingen kan u terecht bij Albert Vereeken van onze gemeentelijke technische dienst (052/468 250), Leo Duboisstraat 44 9280 Lebbeke.

Wegen- en rioleringswerken centrum Denderbelle

De wegen- en rioleringswerken voor het centrum van Denderbelle (Dorp, Meerskant, Denderstraat, Klein Gent en deel van de Kapellenstraat, vanaf de Visstraat tot huisnummer 70) zijn aanbesteed.
Begin oktober 2018 wordt de aannemer aangesteld.

Vooraleer de aannemer met de wegenwerken start, zullen ook alle nutsvoorzieningen (elektriciteit, water, gas, telefoon, kabel-TV e.d.) worden aangepast of vernieuwd.
Deze werken starten eind september 2018 en duren tot ongeveer eind 2018/begin 2019, afhankelijk van de weersomstandigheden.
Alle voetpaden worden nog tijdelijk hersteld door de aannemer die de werken aan de nutsleidingen uitvoert.

Begin 2019 (afhankelijk van de weersomstandigheden) start de aannemer met de wegen- en rioleringswerken.
De eerste fase is het Klein Gent: in deze straat wordt de volledige bovenbouw vernieuwd met overal voetpaden met een breedte van minstens één meter en een asfaltverharding; ook wordt, waar nodig, de riolering hersteld.
Aansluitend volgt de Kapellenstraat: hier worden de greppels, boordstenen en voetpaden vernieuwd en komt er een nieuwe laag asfalt.
Daarna volgen dan de werken waar, naast de volledige bovenbouw, ook een nieuw rioolstelsel met een gescheiden riolering wordt aangelegd.
De werken starten in de Denderstraat met aansluitend het Dorp en als laatste de Meerskant.

De aannemer van de wegen- en rioleringswerken beschikt over een termijn van 165 dagen om de werken uit te voeren en de totale kostprijs bedraagt ongeveer 3,2 miljoen euro (incl. btw).

De buurtbewoners worden (met nieuwsbrieven of een infoavond) tijdig op de hoogte gehouden van het verdere verloop van deze werken.

 

Vanaf 27 augustus: proefproject nieuwe verkeersmaatregelen schoolomgeving De Puzzel/Het Puzzeltje

Om de schoolomgeving rond De Puzzel/Het Puzzeltje in de Opwijksestraat veiliger en leefbaarder te maken en om het parkeerprobleem in de buurt aan te pakken werd, na overleg met de school en met goedkeuring van de verkeerscommissie, beslist om volgende maatregelen te nemen:

-  Tussen Korte Varentstraat en Poststraat wordt, voor gemotoriseerd verkeer, eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Opwijksestraat en de Laurierstraat vanuit de richting van de Korte Varentstraat. Wegrijden dus via Hemelstraat of Poststraat.
Op deze manier wordt meer ruimte gecreëerd voor de zwakke weggebruikers, en wordt de leefbaarheid voor de buurtbewoners bij het begin en einde van de schooldagen verbeterd.

-  Voor ouders die hun kinderen met de wagen naar school brengen, wordt een doorgang gemaakt tussen de school en het kerkhof, zodat kan geparkeerd worden op de parking in de Oudebaan en de kinderen op een veilige manier te voet via het kerkhof de school kunnen bereiken. Zo beperken we de parkeerdruk in de Opwijksestraat.

Deze nieuwe maatregelen gaan van kracht op maandag 27 augustus, in eerste instantie gaat het om een proefperiode tot eind december. Tussentijds zullen evaluaties plaatsvinden. Aan het einde van de proefperiode zal dan bekeken worden om de aangepaste situatie al dan niet te bestendigen. Bij vragen of opmerkingen, kan u terecht bij de mobiliteitsdienst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Werken Bellestraat

Begin 2018 starten, na de voorbereidende werken aan de nutsvoorzieningen, de wegen- en rioleringswerken in de Bellestraat.
Het aanvangsbevel is 12 februari 2018 (afhankelijk van de weersomstandigheden), de werken zullen eind 2018 voltooid zijn. 

Vanaf de start van de werken is geen doorgaand verkeer meer mogelijk.
Het verkeer wordt omgeleid via Kouterbaan - Aalstersestraat - Streekbaan - Nieuwstraat - Hoogstraat - Kapellenstraat - Molenveldstraat.

Aan het eind van deze werken zullen alle woningen met hun afvalwater aangesloten zijn op de riolering van de Leo Duboisstraat, die is verbonden met het waterzuiveringsstation van Dendermonde en wordt enkel nog regenwater in de grachten en waterlopen geloosd.
Ook de volledige bovenbouw van de Bellestraat wordt vernieuwd: er komt een rijweg in asfalt, vlakke greppels en schuine boorstenen in beton, parkeerstroken in zwarte betonstraatstenen en voetpaden in grijze betonstraatstenen.

De ontwerpplannen kan u hieronder downloaden:
PDFOntwerpplan riolerings en collectorwerken
PDFOntwerpen wegeniswerken

De werken zullen tegen de start van de kerstvakantie voltooid zijn.

Vanaf 1 december 2017 - parking CC De Biekorf

Op 1 december gaat de bouw van de nieuwe muziekacademie van start. De werken zullen ongeveer anderhalf jaar duren.

De straten in het centrum van Lebbeke zijn niet voorzien op het verkeer van de vrachtwagens die nodig zijn voor de aanvoer van materiaal, daarom wordt de rijrichting op de parking langs de site van CC De Biekorf omgedraaid: het verkeer kan langs de Centrumstraat de parking oprijden en bij het afrijden van de parking wegrijden via de Kapellekensbaan om zich zo rechtstreeks op de N47 te begeven.