documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Cultuurraad

Wie het gemeentelijk cultuurbeleid mee in goede banen wil leiden, kan dit onder meer door lid te worden van de Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid (GRC). Deze raad is een wettelijk voorziene adviesraad die moet geraadpleegd worden over alle beleidsbelissingen die te maken hebben met het lokale cultuurbeleid.
Het doel is dan ook de bevolking medezeggenschap te verlenen bij het uitstippelen van het cultuurbeleid en de deelname eraan te bevorderen.
De GRC zal ook zelf initiatieven ontwikkelen die het hoofddoel mee helpen realiseren.

Meer info nodig?
Gemeentelijke raad voor cultuurbeleid
Cultuurdienst
Stationsstraat 23
9280 Lebbeke
T: 052/46 82 79
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Projecten
Door verschillende vormen van overleg, werkgroepen en commissies, o.a. op het terrein van de muziekmaatschappijen, koren, toneelverenigingen, beeldende kunsten, het socio-cultureel werk, gemeentelijk erfgoed, ... ligt de GRC mee aan de basis van heel wat initiatieven, zoals Vlaanderen Feest met de 11 juliviering, Pikkeling, Open Monumentendag, Erfgoeddag, Week van de amateurkunsten, Week van de smaak, kunstprojecten, ...

Het bestuur van de GRC stimuleert de werking van de verschillende radertjes van het geheel en waakt over het verloop van de initiatieven.

Isidoor Colson is voorzitter, Walter De Rop ondervoorzitter en de cultuurdienst verzorgt het secretariaat. Ook cultuurschepen Maria Van Keer en cultuurbeleidscoördinator Yoko Van Praet nemen deel aan de vergaderingen.


In Lebbeke is de cultuurraad ingedeeld in volgende cellen:

  • Cel beeldende kunst
  • Cel podiumkunsten
  • Cel sociaal-culturele verenigingen
  • Cel cultureel erfgoed

Per cel worden enkel de thema's behandeld die voor die cel relevant zijn om er zo voor te zorgen dat de vergaderingen van de cultuurraad vlotter verlopen.